Банкеръ Daily

Параграф 22

ГДБОП затвори три сайта

Служители на ГДБОП прекратиха достъпа до три сайта, в които незаконно били предлагани филми, музикални видеоклипове и телевизионни програми, съобщи МВР. Антимафиоти от сектор ldquo;Компютърни престъпления и интелектуална собственостrdquo; и колегите им от Кърджали при операция затвориха електронните страници http://filmi-bg.org, http://tv-seriali.net и http://xvideo7.com.


При проверката служителите на ГДБОП установили, че собственик и на трите сайта е един и същи човек. Чрез тях в продължение на около две години той предоставял достъп на неограничен брой потребители до най-новите филми, музикални видеоклипове и най-популярните български и международни телевизионни програми. Така са нанесени огромни щети на българската и международната индустрия и творците.


Вчера от домашен адрес в Крумовград са иззети три преносими и една стационарна компютърни системи, чрез които са били администрирани сайтовете и е бил осигуряван достъп на потребителите на Интернет до огромен брой защитени обекти на авторското право, без необходимото по закон съгласие на правоносителите.


Достъпът и до трите сайта е преустановен поради констатирани множество нарушения на правата върху обекти на интелектуалната собственост. По случая е образувано досъдебно производство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във