Банкеръ Daily

Новини

ГАЗИФИЦИРАТ СПОРТНАТА ЗАЛА В ПАВЛИКЕНИ

Дружеството на “Овергаз Инк.” АД в Павликени, „Павгаз” АД газифицира извънредно спортната зала в града. Причината- община Павликени, собственик на сградата, спечелила целево финансиране от Държавната агенция за младежта и спорта за купуване на газово оборудване и ремонт на отоплителната инсталация.
Спортната зала е била предвидена за газификация през 2008 година. Спечелените по проекта средства, обаче, трябвало да бъдат усвоени до края на настоящата. В тази вързка екипът на „Павгаз” създал условия за избягване на неблагоприятната развръзка, като изградил извънпланово 63 метра разпределителен газопровод към спортното съоръжение. С тях дължината на изградената от дружеството газоразпределителна мрежа на територията на общината става 34 километра.
Газоподаването към обекта трябва да започне най-късно до края на годината.
Залата е изключително важна за развитието на спорта в града. Тя разполага с площи за хандбал, волейбол, тенис на маса, мини футбол, лека атлетика.
Освен, икономическата полза от спестяването на средства за отопление, газифицирането на залата ще подпомогне развитието на масовия спорт в общината, категорични са от „Павгаз”. Тя ще стане по-привлекателна и предпочитана за провеждането на повече областни, зонални и държавни първенства.
Не на последно място от употребата на екологичното гориво ще спечелят и намиращите се в сградата на спортната зала- Център за работа с деца, с 16 различни образователни и развлекателни групи, компютърна зала и фитнес център.
До момента „Павгаз” АД е продало на своите клиенти 2 милиона и 800 хиляди кубически метра природен газ, като до края на годината се очаква продажбите да стигнат 4 милиона кубически метра.

Facebook logo
Бъдете с нас и във