Банкеръ Daily

Новини

Френският културен институт представя за първи път филма за Силви Вартан „Отражения”

Френският културен институт представя за първи път филма за Силви Вартан „Отражения” на 21 октомври от 19 часа в Дома на киното.
Филмът е реализиран с помощта на Френския културен институт, Societe Generale Експресбанк - по повод 10-годишнината на банката, и Данон.
Във филма „Отражения” Силви Вартан говори за своя личен и професионален живот, за щастието да си на сцената, но и за болката да си предаден от любим човек. „Отражения” е първият оригинален български документален филм, посветен на легендарната певица.
Жената изпяла „Марица” и разплакала българската публика с „Облаче ле , бяло” през 1990 година говори откровено за България след 9-ти септември, за раните, с които я бележи емиграцията, за успешната кариера, но и личните кризи.
Какво е да напуснеш родината си, без да вярваш, че един ден ще се върнеш отново в нея? Как 16-годишна се превръщаш в звезда за една нощ, какво е да делиш една сцена с Бийтълс и да се превърнеш в идол на няколко поколения меломани?
Възможно ли е да споделиш част от живота си с друга звезда и каква е цената на успеха?
Отговорите на тези въпроси се съдържат във филма „Отражения” на журналиста Георги Тошев, оператора Румен Василев и режисьора Емма Константинова, които снимат звездата през септември в Париж.
Силви Вартан допуска екипа на „непознатиТЕ” на последните репетиции преди премиерата на новото й шоу в легендарната зала „Олимпия”. Освен Вартан, Георги Тошев разпитва съпруга й Тони Скоти, главния секретар на благотворителната фондация „Силви Вартан” Жан-Марк Сань, приятелката й от детството Фани Теохарова.
„Преди 5 години мечтаех да направя концерт и филм за Силви Вартан, защото ако има човек, който олицетворява любовта към родината от разстояние, това безспорно е Силви. Тя никога не е пропуснала да каже, през всичките тези години, че е българка! Трябвало е да изчакам, защото сега филмът ще подгрее концерта, така както се прави в целия свят, когато става въпрос за големи звезди. Щастлив съм, че Вартан ни допусна достатъчно близо до личните си емоции и зрителите наистина ще видят една разтърсваща история, в която зад успешната фасада има много тъга, но и много любов. Като гледам вече готовия филм все повече си мисля, че животът на Силви Вартан прилича на страстен танц на болката с любовта. Тя е жена, която не се предава лесно. Впечатляваща е тази жажда за любов, която съпътства живота й”.
Журналистът Георги Тошев и режисьорът Емма Константинова преглеждат над 60 часа архивен материал с кадри от професионалния и личен живот на Вартан. Във филма зрителите ще видят уникални кадри на Силви с Джони Холидей, с Бийтълс, с Карла Бруни и други знаменитости.
Повече от три месеца екипът преглежда архива на певицата, за да се покаже уникални кадри от нейната сватба, катастрофа, триумфи по различни сцени на света и тв програми, в дома и с децата и внуците.
Във филма Силви Вартан говори за тъжните периоди в живота си, за щастието да си майка и баба, за българската си дъщеря Дарина, за България…
Продуцент на „Отражения” е Румяна Цанчева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във