Банкеръ Daily

Новини

Франция пред конфликт с Германия за ролята на ЕЦБ

Френският финансов министър Франсоа Барон рискува да влезе в остър конфликт с Германия относно използването на Европейската Централна Банка като предпазен клапан за Еврозоната. Според него подкрепата на ЕЦБ за спасителен фонд е най-добрият начин да се справят с кризата.


Франция смята, че най-добрият начин да избегнем разпространението на кризата е да имаме солидна защита, давайки на фонда банков лиценз , съобщи Барон в Париж късно снощи. Той смята, че това ще е най-добрият начин за постигането на стабилност в Европа.


Франция обаче среща силната съпротива на правителството на Ангела Меркел, което е изцяло против ангажирането на ЕЦБ.Ако политиците си мислят, че ЕЦБ ще разреши проблема със слабостта на европейската валута, то тогава те се убеждават в нещо, което няма да стане, каза Меркел, цитирана от световните агенции.


Коментарът на френския министър се появи, след като дълговата криза достигна до втората по големина икономика в Еврозоната - Френската. Това се случи след като доходността на 10 годишните френски облигации достигна рекордни размери спрямо германските днес.


Междувременно световните лидери обсъждат кризата в Европа и търсят начини за нейното разрешаване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във