Банкеръ Weekly

Новини

Франция получи подкрепата на ООН за действията в Мали

Франция получи подкрепата на Организацията на обединените нации за военните действия в Мали. Членовете на Съвета по сигурността изразиха единодушие в подкрепата за военната интервенция. Това съобщи френския посланик в ООН Жерард Арауд, цитиран от световните агенции.


Вече пети ден продължават въздушните нападения на френската авиация срещу позиции на ислямските, окупирали северните части на африканската страна.


Контингентът ни е извършил успешни нападения през нощта, които са постигнали целта си. Това съобщи френският президент Франсоа Оланд от военната база в Абу Даби, където се намира на еднодневна визита.


Ние ще продължим да подсилва войските по суша и по земя. В момента имаме 750 войници и броят им ще продължава да нараства, колкото в възможно по бързо, заяви още Оланд


Властите в западните части на страната са притеснени, че екстремистите ще използват северната част Мали за база, от която да организират международни терористични атаки.


Ръководители на международните военни сили в Северна Африка ще се срещнат днес в Бамако за да обсъдят планове за разгръщането на 3 300 войници, предвидени в плана за намеса на ООН.


Франция предвижда да разположи 2 500 свои военни в бившата си колония, които да поддържат малийската армия и да работят съвместно с африканските части.

Facebook logo
Бъдете с нас и във