Банкеръ Daily

Новини

Forton International вече е Alliance partner на CushmanWakefield за България, Сърбия, Македония и Косово

Пет години след подписването на първия договор за партньорство (Аssociate Partnership), Forton, водеща консултантска компания в сферата на бизнес имотите в България, и CushmanWakefield, най-голямата в световен мащаб частна консултантска компания в областта на недвижимите имоти, обявиха подписването на нов договор за стратегическо партньорство (Аlliance Partnership), който дава правото на българската компания да използва глобалния бранд и да работи ексклузивно с клиенти на CW на територията на България, Сърбия, Македония и Косово
Forton е ключова за нашата група компания, а новото партньорство с CushmanWakefield е резултат от упорит труд, повече от 5 години доверие и редица успешно реализирани съвместни сделки, каза Христо Илиев, председател на борда на директорите на AG Capital – мажоритарен акционер във Forton International.
Това партньорство е стратегически важно за утвърждаването ни като пазарен лидер, но по-съществено за всички е положителното влияние, което то ще има върху пазара на бизнес имоти в региона. Занапред България ще попада по-често в обсега на внимание на глобалните клиенти на CushmanWakefield, което е значимо предимство в момент на световна икономическа криза и силна конкуренция между отделните пазари и държави за привличането на ограничения паричен ресурс на инвеститорите, допълва Сергей Койнов, управляващ партньор на Forton.
Близо 50% от бизнеса на Cushman Wakefield в Европа, Близкия изток и Африка се реализира чрез стратегически партньори, което е доказателство за успеха на този бизнес-модел. Компанията има 230 офиса в 58 страни и 15 000 служители.
Когато преди 5 години стъпихме в България чрез асоциираното партньорство с Forton, ние само предполагахме за потенциала на този пазар. Но след като заедно реализирахме инвестиционни сделки с обем над 200 милиона евро и консултирахме десетки наши клиенти при разрастването им в региона, знаем, че след кризата тук ще продължат да се реализират някои от най-интересните инвестиционни проекти в Европа, споделя Ричард Питърсън, Head of Cushman Wakefield Alliance Program и управляващ партньор на CW, Полша.
Сергей Койнов изброи някои от най-значимите сделки на пазара на недвижими имоти в България, сключени заедно с CushmanWakefield: продажбата на Мол Варна за 120 млн. евро, продажбата на City Center Sofia за 101 млн. евро, продажбата на кино Сердика за 9 млн. евро, новата централа на БТК с площ от 23 хил. кв. м в Европейския търговски център и отдаването под наем на над 15 хил. кв. м в Sofia Airport Center.
С партньорските отношения, вече поставени на по-високо ниво, Forton International ще продължи да работи по: развиването на успешното си сътрудничество с Cushman Wakefield по стратегически важните проекти и клиенти, регионалното обслужване на големите инвеститори, които често имат проекти и в Сърбия, Македония или Косово, разширяването на обхвата на съвместно предлаганите услуги и поддържането на постоянна връзка с глобалните инвеститорите.
За инвеститорите логото на Cushman Wakefield, което имаме право да използваме оттук нататък, е гаранция за етика, професионализъм и доверие към препоръките, които даваме. На тази база разчитаме, че в близко бъдеще, заедно, ще можем да осигурим още по-голям брой международни стратегически инвеститори в България и региона, допълни Сергей Койнов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във