Банкеръ Daily

Новини

Фондация Децата на Русе събра от дарения 5000 лв. за закупуването на спирометър

За своя настояща кампания фондация Децата на Русе определи набирането на средства за закупуването на спирометър, с който да се извърши измерване на белодробните показатели на между 3000 и 5000 деца от Област Русе. Информацията е от пресцентъра на общината.
Прегледите ще обхванат деца от различни възрасти и училища и ще бъдат извършени безплатно от професионалистите към Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания-Русе. Изследване сред децата с такъв мащаб не е правено през последните 20 години. Данните, които ще се получат, имат висока значимост, тъй като ще отразят реалната картина и ще дадат възможност да бъдат предприети адекватни действия в посока подобряване на детското здраве.
Набирането на средствата, необходими за закупуването на апарата ставаше чрез 43 дарителски кутии, които бяха разположени в различни търговски обекти в града. Кампанията продължи месец и половина. На 2 и 3 февруари кутиите бяха събрани в офиса на фондацията, а на 4 февруари, в присъствието на нотариус бяха разпечатани и след това преброени. Общата сума на набраните средства е 5000 лева.
Предстои закупуване на необходимата за прегледите апаратура. Предвижда се и пресконференция с участието на лекари от СБАЛПФЗС-Русе, на която ще се дадат повече подробности за предстоящото изследване.
Фондация „Децата на Русе” искрено благодари на всички, които спомогнаха за успеха на тази кампания – управителите и персонала във всички търгосвки обекти, в които имаше разположени дарителски кутии и най-вече на русенските граждани, които щедро подкрепиха каузата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във