Банкеръ Weekly

Новини

Фонд Земеделие представя схемата Промоционални програми

На 18 януари в хотел Шератон в София ДФ Земеделие организира форум на тема Промоционални програми за земеделски продукти. В него ще участват представители на Европейската комисия, Министерството на земеделието и храните, дипломатически мисии в България и представители на браншови организации.


Специален гост на събитието ще бъде Джордж Малиарис от Главна дирекция Земеделие към Европейската комисия. Той ще представи прилагането на схемата на европейско ниво. Възможностите в новия промоционален пакет на Еврокомисията ще са тема на докладчика на Европейския икономически и социален съвет по реформата на Общата селскостопанска политика. Експерти от ДФ Земеделие и Министерство на земеделието и храните ще коментират детайли от прилагането на схемата в България.


Във втората част от събитието ще участват представители на организациите ndash; бенефициенти по схемата, сред които Националната лозаро-винарска камара, Регионалната лозаро-винарска камара Тракия, Националната асоциация на млекопреработвателите и Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци в България. От Асоциацията на млекопреработвателите в България ще говорят за първата приключила програма ndash; Европейско сирене, моля. Това бе и първата одобрена от Европейския съюз българска промоционална програма. Тя приключи успешно през 2012 година.


Форумът ще е платформа за дискусия между експерти, бенефициенти и потенциални кандидати на схемата. Той ще е и повод за дегустация на част от рекламираните продукти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във