Банкеръ Daily

Новини

Финансова Група Пиреос ще продължи да подкрепя и развива своите инвестиции в чужбина

“Няма да има стъпка назад, нито от Финансова Група Пиреос, нито от цялата банкова система, в инвестициите, които сме направили на чужди пазари. Ще продължим да подкрепяме близо 5000-те гръцки фирми, които оперират в страните от Балканския полуостров, както и нашите местни клиенти – както частни лица, така и компании, в тези страни”, сподели Михалис Салас, mредседател на Борда на директорите на групата, в обръщение към акционерите на редовното Общо събрание, проведено на 19 май в Атина.
Според Салас, подкрепата от страна на Европейския съюз, Европейската Централна Банка и на Международния валутен фонд се очаква да донесе постепенно успокояване на пазарите, докато строгото прилагане на икономическата програма е задължително, за да започне страната да се развива отново, по-стабилна и устойчива отпреди. Гръцката банкова система доказва, че е една от най-здравите и силни банкови системи в международния финансов сектор по отношение на капиталовата адекватност. Беше отбелязано още, че през последните няколко седмици съществува тенденция на прилив на депозити в гръцки банки и от чужбина и от Гърция.
Според предварителните прогнози печалбата на Финансова Група Пиреос за тази година ще се запази на нивата от 2009 година. Основните стълбове на политиката на Банка Пиреос ще останат същите като през 2009 година.
В съответствие с тази политика Банката ще подбира внимателно кредитното си портфолио и постоянно ще работи за увеличаване на ликвидността и подобряване на ефективността на капитала си. Банката ще продължи да подкрепя своите клиенти чрез предлагане на гъвкави финансови схеми и чрез подобряване на услугите си чрез ефективен мениджмънт. Банка Пиреос ще продължи също така да оптимизира своите разходи.
Банка Пиреос обръща особено внимание на “зеления бизнес” и ще продължи да работи в тази насока. Банката подкрепя и насърчава компаниите, които развиват подобен бизнес, с добре изработени програми в областта на опазването на околната среда и възобновяемите енергийни източници. Банката е получила 220 инвестиционни предложения за своята програма “Зелено предприемачество и зелена инфраструктура в индустриалните паркове”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във