Банкеръ Weekly

Новини

Филмовият фестивал MENAR гостува в Бургас

Филмовият фестивал MENAR (Мiddle East amp; North Africa Region) ще зарадва бургаската публика с издание в града в дните от 21 до 24 януари, съобщиха от общината.


Фестивалът ще представи седем пълнометражни филма от Близкия Изток и Северна Африка, излезли през последните две години, всеки от тях носител на престижни международни награди, както и късометражна програма.


Паралелно с филмовата програма в рамките на фестивала ще бъде открита и фотографска изложба Турция през нашите очи. Тя ще може да бъде видяна във фоайето на втория етаж на театъра, като входът за нея свободен.


MENAR Film Festival има за цел да покаже културата и традициите на един недотам познат регион, както и да даде възможност на публиката да направи крачка по посока на толерантността и разбирането на различното.


Фестивалът на филмите от Близкия Изток и Северна Африка в Бургас е в подкрепа на Кандидатурата на града за Европейска столица на културата. Той се организира от Сдружение OHG и ПОЗОР, със съдействието на Община Бургас и ДТ Адриана Будевска, в партньорство с Бургаска Фотографска Общност и културен гайд Виж! Бургас

Facebook logo
Бъдете с нас и във