Банкеръ Daily

Новини

ФИЛМ НА ВСУ „ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР” ИЗБРАН ДА УЧАСТВА НА ФЕСТИВАЛ ВЪВ ФРАНЦИЯ

Филмът „Златен диалог” (Golden Dialogue) на режисьорите Петър Павлов и Мая Ангелова, реализиран в Медийния център на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” е един от седемте филма от цяла Европа, който е избран да участва на международния филмов фестивал за късометражно кино Shots of Dialogue 2009, провеждащ се от 21-ви до 25-ти Май в град Динан, Франция.
Shots of Dialogue 2009 се организира от Associazione Culturale Link (Италия) и Intercultura (Франция), подкрепен от международни партньори. Представя се от Съвета на Европа (Европейска младежка фондация) и от Европейската комисия (Европа за гражданите). Фестивалът е част от по-голям проект с цел популяризиране на междукултурния диалог.
Съжителството на европейското население и култури се базира на запазването на културното многообразие, една от инициативите на Европейския съюз.
Целта на проекта е да повиши стойността на многообразието и да се изтъкнат неговите положителни стойности, да насърчава диалога, да насърчава конфронтацията и дебата в Европа между всички хора, особено между младите и тези, които работят в доброволчески организации, да насърчава активното гражданство и демокрацията.
Проектът насърчава творчеството и използването на новите технологии като инструменти на активно участие в Европейската общност, особено през 2009 г., която е Европейска година на творчеството и иновациите.
Проектът включва партньори от новите членки на Европейския съюз, поради това, че ще се насърчи интеграцията между гражданите от „новата” и „стара” Европа.
Проектът предвижда международен курс за обучение за използването на аудио-визуални технологии като средство за междукултурен диалог. По този начин той популяризира европейските ценности на толерантност и взаимното уважение, давайки публичност на Европейската година на междукултурния диалог.

Facebook logo
Бъдете с нас и във