Банкеръ Daily

Новини

ФЕЪРПЛЕЙ ПРОПЪРТИС С ПЕЧАЛБА ОТ 7.9 МЛН. ЛЕВА

Текущата печалба на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ към края на септември достигна 7.9 млн. лв., като близо 6 млн. лв. от нея подлежат на разпределение между акционерите на дружеството. Финансовият резултат е 8.6 млн. лв. заедно с неразпределената печалба от 2006 година. Това стана ясно от финансовия отчет на дружеството към 30 септември. Само за последното тримесечие, фондът е удвоил печалбата за дивиденти като е добавил нови близо 3 млн. лв. към нея.
Общите приходи от продажби (без приходите от преоценка) възлизат на 30 млн. лв., реализирани от отчитането на продажбата на 197 апартамента. Паричните постъпления от продажби възлизат на 37.2 млн. лв., в т.ч. 35.8 млн. лв. от продажба на апартаменти и 1.4 млн. лв. от продажба на земи.
В резултат на новите договори, към 30 септември ФеърПлей Пропъртис е продало 90% от апартаментите си от етап I на ваканционен комплекс Санта Марина, 27% от етап II на същия комплекс и 17% от ваканционен комплекс Иван Рилски.
Фондът е извършил общо 25 млн. лв. нови инвестиции към третото тримесечие на годината. През август ФеърПлей Пропъртис започна нов проект за изграждане на ваканционен комплекс на брега на природния феномен безотточно езеро Паничище. Рила Лейк Ризорт ще се състои от 8 сгради с общо 308 апартамента за продажба и хотел с обща РЗП 30 хил. кв. м. върху 25 600 кв. м., 18 хил. кв.м., от които ще представляват зелени площи, пешеходни алеи и градини. Акцентът на композицията е езерото, като проектът предвижда всички стаи и апартаменти да имат гледка към забележителността. Имотът се намира на туристическия маршрут към Рилски Езера и е на 5 минути пеша от лифтовете и влековете към ски зона Паничище. Прогнозната стойност на инвестициите в проекта възлиза на 50 млн. лв., като дружеството е разработило специален План за възстановяване и опазване на околната среда и План за инвестиция с инфраструктурно значение за община Сапарева баня. Комплексът ще бъде лесно достъпен за хора с увреждания чрез рампи и асансьори, и ще разполага с 2 ресторанта и механа, лоби бар, Буда бар, СПА център със закрит басейн, парни и турски бани, игрище за игри с топка, фризьорски салон, конферентни зали, подземен и надземен паркинг, магазини, ски гардероб, детска градина, както и истински амфитеатър.
ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ е листвано на БФБ - София, на 17 февруари 2006 година. Основен акционер в дружеството е ФеърПлей Интернешънъл АД с 66% дял в капитала, останалите акционери са институционални инвеститори (9 пенсионни, 15 договорни фонда и инвестиционни дружества) над 200 физически лица и юридически лица, дребни инвеститори.
ФеърПлей Пропъртис е носител на приза Дружество с най-добро корпоративно управление при дружествата със специална инвестиционна цел за 2006 г. на Асоциацията на инвеститорите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във