Банкеръ Daily

Новини

Федерация на синдикатите в здравеопазването подкрепя протестите на БДЖ и се включва в митинга на КНСБ и КТ Подкрепа на 30 ноември

Налаганото силово от управляващите увеличение на пенсионната възраст с една година, въпреки подписаното Национално споразумение преди една година, е грубо погазване на нормите на социалния диалог. Това се казва в декларация на Федерация на синдикатите в здравеопазването към КНСБ


Намерението за отнемане на bdquo;класаrdquo; на работещите в държавната администрация и включително на работещите в НЗОК към тях е поредното необмислено и нелогично решение на управляващите, твърдят от федерацията.


Според синдикатите социалния диалог в Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването е формален, след като те научавали от медиите за bdquo;реформаrdquo; в Центровете за спешна медицинска помощ без да се обсъди в изградената работна група в началото на октомври за проблемите на работещите в тях.


От Федерация на синдикатите в здравеопазването ще подкрепят с декларации протестите на БДЖ на 24 ноември. От синдиката призовават своите членове да се присъединят към тях по гарите, където ще има стачки. Призоваваме Ви в знак на солидарност линейките да преминават покрай ЖП гарите с включена звукова сигнализация, се казва още в декларацията на Федерация на синдикатите в здравеопазването .


Членовете на профсъюза ще се включат и в протестния митинг организиран от КНСБ и КТ bdquo;Подкрепаrdquo; на 30 ноември в София.

Facebook logo
Бъдете с нас и във