Банкеръ Daily

Новини

Фандъкова връчи три награди на празника на Столичното образование

За първи път специалните награди на празника на Столичното образование, превърнал се в традиция, се връчват с решение на Столичния общински съвет. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Кметът връчи специални награди на Петя Йосифова, директор на ОДЗ 48 „Братя Грим”, район Сердика, Цветанка Тонева, директор на 120 ОУ „Г.С.Раковски”, район Лозенец и Зоя Дамянова, директор на 117 СОУ „Св.св.Кирил и Методий”, район Кремиковци. Директорите получиха свитък-пергамент с всички старобългарски букви и герба на Столичната община. Статуетката е дело на скулптора Светлин Ботьов Николов.
Наградата е комплекса и се присъжда за изключителни постижения в управлението на бюджета на учебното заведение, стопанисване на материалната база, участие в програмно и проектно финансиране, сътрудничество с неправителствени организации.
Грамота на изявилите се като най-добри стопани на материалната база, с участието си в програмно и проектно финансиране за повишаване ефективността на образователния процес, връчи Малина Едрева, председател на Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания. С тази награда бяха отличени 23 Обединени детски заведения и Целодневни детски градини.
Десет столични основни училища са отличени с грамота за успешно управление на бюджета на учебното заведение, реализиране на успешен модел за развитие на столичното образование и управленски подход за организация на образователната среда. Наградите връчи общинския съветник и член на Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания Робърт Янакиев.
Четиринадесет средни общообразователни училища получиха грамота за реализиране на ефективен модел за развитие на столичното образование, управленски подход за организация на образователната среда и създадени устойчиви сътрудничества с образователни институции, неправителствени организации и социални партньори. Наградите връчи Мита Георгиева, общински съветник и член на Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания.
Организация „Джуниър Ачийвмънт България” получи грамота за успешната си работа със столичните училища. Наградата връчи Мария Минчева, директор на дирекция „Образование” в Столична община.
Заместник-кметът Христо Ангеличин награди директори на детски градини и обединени детски заведения за цялостен принос в предучилишното образование.
Поздравления за развитието на Столичното образование поднесоха Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, Ваня Кастрева, директор на Столичния инспекторат по образование и други.
Призовете на Столичната община в областта на образованието се връчват по повод Деня на славянската писменост и култура – 24 май.

Facebook logo
Бъдете с нас и във