Банкеръ Weekly

Новини

Фандъкова: Строим детски градини в кв. „Кумарица” и село Герман

Започва строителството на две нови градини в кв. bdquo;Кумарицаrdquo; и село bdquo;Германrdquo;. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти на проверка на ремонтните работи на 90 СОУ bdquo;Ген. Хосе де Сан Мартинrdquo; в кв. bdquo;Люлинrdquo;. Те на практика ще са следващите bdquo;зелениldquo; детски градини след тази в кв. bdquo;Долни Богровrdquo;.


С общински средства сегашните сгради ще бъдат съборени и на тяхно място ще бъдат построени нови, а проектите са на районните кметове, обясни Фандъкова. Причината е, че след силното земетресение през миналата година сградите са пострадали сериозно и не могат да бъдат ремонтирани. Кметът припомни, че през 2012-а за пръв път бяха използвани европейски средства за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в училища и детски градини. В тази връзка тя обясни, че през тази и следващата година се очаква да приключи ремонтът на 56 училища в bdquo;Люлинldquo;, като средствата за тях са от Националния доверителен екофонд. През 2013-а с помощта на средствата от фонд bdquo;Козлодуйldquo; ще бъдат ремонтирани още 26 сгради.


bdquo;Нашата цел е с парите на общината да строим детски градини, а за мерките за енергийна ефективност да се възползваме от европейски програмиrdquo;, подчерта Йорданка Фандъкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във