Банкеръ Daily

Новини

Фандъкова: София расте, но не старее, защото се променя

bdquo;София расте, но не старее, защото се променяldquo;, заяви кметът Йорданка Фандъкова на тържествената церемония по повод празника на столицата пред църквата bdquo;Света Софияrdquo;. Тя пожела на всички, които носят града в сърцето си да не губят никога вяра, надежда и любов.


bdquo;Столичната община успя да усвои близо 2 млрд. лева европейски средства. С тяхна помощ и с много работа за по-малко от четири години построихме втория лъч на метрото и в момента продължаваме първия, който ще бъде готов след 18 месецаldquo;, подчерта Фандъкова. По думите й метрото е успяло да модернизира възлова част от своята инфраструктура, като заедно с това е разкрито богатото културно-историческо наследство на града.


bdquo;София обаче не е само метро. През последните години успяхме да построим много училища, около 50 детски градини, като това са първите такива строежи от 30 години насамldquo;, припомни столичният кмет.


В същото време София е един от най-големите работодатели, заради което заема челно място по най-ниска безработица.


Фандъкова не пропусна да благодари на правителството и общинските съветници за добре свършенаята работа през последните години.


Церемонията беше закрита с издигане знамето на София. На празника пред църквата bdquo;Света Софияldquo; присъстваха премиерът Бойко Борисов, министри, депутати, главният прокурор Борис Велчев, официални лица и много граждани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във