Банкеръ Daily

Новини

Фандъкова проучила три кандидатури за зам.-кметове по финансите

Преизбраният кмет на столицата Йорданка Фандъкова вече е проучила три кандидатури за зам.-кмет по финансите. Това обяви самата тя пред журналисти. Не е задължително избраникът да бъде член на ГЕРБ. Преди всичко е нужно да бъде експерт и да има опит не само в сферата на финансите, но и в управлението на финансите, подчерта градоначалникът. От март тази година общината остана без зам.-кмет по финансите, след като заемащият този пост от 2003 г. насам Минко Керджиков подаде оставка, заради скандала с презонирането на районите в София.


Фандъкова обясни, че по закон тя трябва да предложи на Столичния общински съвет личности, които да бъдат избрани и назначени за районни кметове. Все още не са обсъждани конкретни имена, които да поемат районните кметства, уточни още тя.


bdquo;Първо се съобразявам с вота на гражданите. На тези избори те дадоха подкрепата си на ГЕРБ. Ще потърся становището на структурите на партията по райони, ще взема решение и ще го предложа на СОС rdquo;, каза още преизбраният за втори мандат кмет на столицата.


По думите й стана ясно, че преди всички ще се опита да постига консенсус по време на работата си с новия общински съвет, но това няма да се случва на всяка цена.

Facebook logo
Бъдете с нас и във