Банкеръ Daily

Новини

Фандъкова: Приютът за кучета готов до края на октомври

bdquo;Договорили сме ускорен график за изграждането на новия приют за безстопанствени кучета с около 15 дни по-рано. Така че вместо около 8 ноември, той ще бъде готов до края на октомври. Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова, която провери на място строежа на сградата и прилежащите и терени в село Горни Богров. Тя уточни, че от ноември ще започне и масирано прибиране наnbsp; животни в новия център. Мястото на кучетата не е на улицата,закани се кметът.


Фандъкова бе категорична, че новия приют се строи по по всички правила на променената наредба от Министерството на земеделието и храните. След промяната на наредбата по мое настояване получихме възможност да изградим нов приют от отворен тип, който да е с достатъчно добри условия за кучетата без да бъде луксозен, каза още кметът на Столицата. За неговото изграждане ще бъдат изхарчени 1.3 млн. лева. Приютът е на площ от около 25 декара и на първия си етап е с капацитет 1000 животни.


Близо 3000 кучета са заловени от bdquo;Екоравновесиеrdquo; от началото на годината, уточни Фандъкова. Тя поясни, че над 265 животни вече да осиновени. Продължаваме кампанията за осиновяване на бездомни кучета от приюти. Осиновяването за мен означава да гледаш кучето вкъщи, да отговаряш на всички изисквания на наредбата за домашни кучета, то да бъде регистрирано и да има поставен чип, каза още Фандъкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във