Банкеръ Weekly

Новини

Фандъкова: През май пускаме бул. „Царица Йоанна“

През май бул. bdquo;Царица Йоаннаrdquo; ще бъде пуснат напълно в експлоатация. Това заяви пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя увери, че до края на този месец ще бъде довършено трасето, което ще улесни достъпа на софиянци от кв. bdquo;Люлинldquo; до Околовръстния път.


Освен две платна с дължина 200 метра, по . bdquo;Царица Йоаннаrdquo; ще се изградят велоалеи двупосочно с маркировка, уточни Фандъкова. По думите й от тук нататък велоалеите ще се строят по този начин, тъй като това бил най-евтиният вариант. bdquo;Изградено е осветление. През есента бе положена изцяло подземната инфраструктура ndash; канализация, подменени са водопровод и кабелната мрежаldquo;, посочи още кметът.


Едновременно с това Агенция bdquo;Пътна инфраструктураrdquo; е започнала изграждането на Западната дъга, продължението на магистрала bdquo;Люлинrdquo; до река Какач. Проектът трябва да е готов през следващата година.


bdquo;От днес започна работата по полагане на износващия слой асфалт на кръстовището на бул. bdquo;Иван Е. Гешовrdquo; и ул. bdquo;Георги Софийскиrdquo;ldquo;, обясни още Фандъкова. Тя призова шофьорите за търпение през следващия месец, тъй като в този район движението ще е изключително затруднено. Следващият етап от строителството на кръстовището на две нива на бул. bdquo;Българияrdquo; и бул. bdquo;Иван Гешовrdquo; ще започне през есента. Изграждащата се в момента пешеходната зона на бул. bdquo;Витошаrdquo; пък трябва да бъде готова до май, обобщи ремонтите в столицата Фандъкова.


Освен строителството на булеварди и кръстовища общината ще се заеме и с изграждането на 25 вътрешноквартални улици в различни райони на София, където никога досега не е полаган асфалт. Сред късметлиите са живеещите в кварталите bdquo;Манастирски ливадиrdquo;, bdquo;Малинова долинаrdquo;, bdquo;Нови Искърrdquo; и bdquo;Кремиковциrdquo;, а работите по тях ще започнат през май. За целта са заделени общо 4.5 млн. лева, като парите идват от средствата на общината за ремонти, съобщи Йорданка Фандъкова.


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във