Банкеръ Daily

Новини

Фандъкова: През 2013-а откриваме първата детска градина с ясла в район „Лозенец

Предстои съвсем скоро да бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител, който ще построи нова детска градина в кв. bdquo;ВЕЦ Симеоновоrdquo;. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова при откриването на ремонтирано ново крило на 174 ЦДГ в bdquo;Лозенецrdquo;. Новото детско заведение ще бъде открито следващата година с шест групи и ще е първата обединена градина, в което ще бъдат записвани деца на ясла.


bdquo;Преди няколко дни Община Лозенец е успяла да си върне по съдебен път терен в областта Кръстова вада до бул. bdquo;Черни връхrdquo;, който също ще бъде използван за детска градинаldquo;, посочи Фандъкова. По думите й проблемът с яслените групи е голям. Сега се инвестират над 130 млн. лева в строителството на детски градини и разкриването на нови групи. Над 2 млн. лева пък са отделени за отварянето на нови предучилищни групи в свободните помещения в училищата, уточни кметът.


До края на годината се очаква ще бъдат построени пет детски градини, което ще даде възможност в тях да бъдат записани около 350 деца. bdquo;До края на годината трябва да се освободят и помещенията на 93-та целодневна детска градина в район bdquo;Красно селоrdquo;, които в момента са заети от частна детска градинаldquo;, добави Фандъкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във