Банкеръ Daily

Новини

Фандъкова представи инфраструктурните приоритети на Столичната община

Обектите, които Столичната община изгражда през тази година са подчинени на ясна цел- повишаване качеството на живот в града. Това зави при представянето на инфраструктурните приоритети за тази година, кметът на София Йорданка Фандъкова.Освен транспортната и пътната инфраструктура, в плановете на общината са залегнали и екологична, социална, образователна инфраструктура, подчерта още Фандъкова. Нашият шанс е, че българското правителство в момента гледа на София като на важна част от държавата, която изпълнява национални задачи. Целта ни е да освободим максимално центъра на града от автомобили, чрез изграждането на околовръстния път и на вътрешния ринг, по който работим в момента, отбеляза Фандъкова.
Тя припомни, че бюджетът на София за 2011 година предвижда 600 млн. лв за инфраструктурни проекти, като половината от тях са осигурени от европейски банки и оперативните програми.
Най-важното е метрото, каза Фандъкова, като припомни, че при вчерашната проверка на обекта е получила уверение от строителите, че изграждането на втори метродиометър ще бъде приключено два месеца по-рано, което означава, че през юли 2012 година метрото ще върви по целия втори метродиаметър.
В София има над 3500 км. пътна настилка, което е много повече от няколко магистрали, припомни Фандъкова и коментира, че това изисква не само големи средства, а добре подготвен график и синхрон между дейностите, така че да не се блокира града. Общината си поставя за задача да работи комплексно, а не на парче при реализиране на конкретни инфраструктурни проекти. Това е моята най-голяма задача като кмет, посочи още Фандъкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във