Банкеръ Daily

Новини

Фандъкова: Няма пречки пред ски сезона на Витоша

bdquo;Имам уверения, че ски сезонът на Витоша може да започнеldquo;. Това декларира пред журналисти днес столичният кмет Йорданка Фандъкова, която откри първия виртуален музей bdquo;Сердика ndash; Средец - Софияrdquo;. Тя е получила уверения от bdquo;Витоша скиldquo; и от земеделския министър Мирослав Найденов, че няма никакви законови или други пречки сезонът да бъде открит още тази събота.


rdquo;На Витоша има място за всички ndash; за добрите скиори и за децата, които сега се учат да карат скиldquo;, увери Фандъкова и добави, че изцяло подкрепя развитието на този спорт.


Столичният кмет обеща, че оттук нататък ще направи всичко възможно да балансира и да намери най-доброто решение Витоша да остане непокътната, но и в същото време да се даде шанс на хората да практикуват белите спортове в планината до София.


Фандъкова коментира и ремонтите в столицата. По думите й засега няма забавяне в изграждането на кръстовището на ул. bdquo;Георги Софийскиrdquo; и бул. bdquo;Акад. Иван Гешовrdquo;. Довършителните работи вървят по план, добави още тя. bdquo;Единственото нещо, което може да се забави зимата е полагането на последния износващ пласт асфалт, тъй като той не може да се поставя при толкова ниски температуриldquo;, обясни още столичният кмет. Тя увери, че всичко останало ще бъде готово в поставените срокове.

Facebook logo
Бъдете с нас и във