Банкеръ Daily

Новини

Фандъкова недоволна от почистването в столицата

Не съм доволна от почистването на спирките и подлезите в столицата, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, след като посети Центъра за градска мобилност в столицата, където се информира за актуалната зимна обстановка в града.


Тя предупреди фирмите, които отговарят за тяхното почистване, че ако не си свършат работата до сутринта, ще бъдат санкционирани.


От думите й стана ясно, че рано сутрин след обиколка на града е установила, че на терена в момента работят 102 снегопочистващи машини. bdquo;Санкционира ще бъдат три фирми, тъй като не са си свършили работата и на места пътищата не са били почистениldquo;, посочи столичният кмет. По думите на Фандъкова като цяло всички улици са почистени и заледяване има само във вътрешнокварталните улици.


Снощи по-сериозно снегонавяване е имало в района на bdquo;Кремиковци, поради което автобус 118 се движеше само към Гара Яна.


До 8.30 часа обаче движението на автобуса ще бъде възстановено и той отново ще пътува до село Желява, която Фандъкова също посети, защото е една от най-критичните точки, с много силен вятър.


Проблем с придвижването е имало и към Мърчаево, Владая и Княжево, но обстановката вече е овладяна, увери столичният кмет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във