Банкеръ Weekly

Новини

Фандъкова: Изграждането на депо „Садината“ е на финала

,До август ще бъде готова административна сграда, работилниците и двете клетки на депото за отпадъци bdquo;Садинатаrdquo; край софийското село Яна. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, след като направи проверка на обекта, който е част от проекта на общината за изграждането на интегрирана система за управление на твърдите битови отпадъци.


В края на октомври, когато е крайният срок за изпълнение на договора, се очаква да бъде завършена и пречиствателната станция, която ще преработва отпадните води от депото и завода, посочи още кметът. По думите й е от огромно значение водите да отиват в реката чисти и годни за напояване.


Слънчеви батерии ще покриват покрива на административната сграда, така че да се постигне максимална енергийна ефективност.


Според Фандъкова депото ще стане най-хубавото на територията на страната. bdquo;Искаме този проект да е за пример, какъвто е този за изграждане на столичното метроldquo;, заяви още столичният кмет. За целта общината следи изключително стриктно за спазване на сроковете за строителството на съоръжението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във