Банкеръ Weekly

Новини

Фандъкова: Изграждаме 8 детски гради с 15 млн. лева от хазната

С 15 млн. лева от държавния бюджет ще построим още осем нови детски градини. Това съобщи пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова, след като награди директорката, две учителки и помощник-възпитателката на 173-та целодневна детска градина в район bdquo;Подуянеrdquo; за спасяването на малката Димана от задушаване.


Освен средства държавата започна да предоставя на общината и подходящи терени за строителство на сградите. Плановете са общината да получи терен около 2 дка в района на кв. bdquo;Овча купелldquo;, на който да бъде построена детска градина за четири нови групи.


Само за последните години в столицата са инвестирани над 103 млн. лева за строителство на детски градини, изтъкна Фандъкова. Разкритите работни места в построените от 2006-а досега 52 нови сгради, са над 700.Очаква се до края на годината да бъдат разкрити нови 1800 места за деца, което означава, че ще имаме и нови 300 свободни работни места, обясни градоначалникът.


За 17 нови детски градини вече са изготвени проекти, като сега тече конкурс за избор на изпълнители. Две от тях ще бъдат bdquo;зелениldquo; и ще се намират в кв. bdquo;Кумарицаrdquo; и село Герман.

Facebook logo
Бъдете с нас и във