Банкеръ Daily

Новини

ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ОБЯВИ КОНКУРС ЗА ФОТОГРАФИИ

Във връзка с Европейската година на творчеството и иновациите (2009) Европейската комисия организира фотографски конкурс „Представи си един нов свят. Поканата да изразят своите творчески възможности е отправена към професионалните фотографи и фотографите любители без значение от тяхната възраст. Жури, съставено от престижни участници, ще избере победителите, които ще получат награди под формата на фотографско оборудване и екскурзии до градове на ЕС. На конкурса е посветен специален уебсайт: www.imagine2009.eu . Крайният срок за представяне на фотографии е 31 август 2009 г.
Журито на конкурса ще бъде оглавявано от професора по фотография и председател на Европейската лига на институтите по изкуствата ( ELIA ) Крис Уейнрайт. Представените фотографии ще бъдат оценени от международно жури от изтъкнати професионалисти в бранша като Клод Бусак , директор на PhotoEspana, Испания, Франсоа Ебел, директор на Rencontres d ' Arles, Франция и др.
Европейската общественост ще бъде приканена да избере с гласуване по интернет на кого да бъде присъдена наградата на публиката. Четиримата победители в конкурса ще получат солидни награди във вид на фотографски апарати, фотографско оборудване, екскурзии до градове в Европа и широко признание за техния талант на европейската сцена.

Facebook logo
Бъдете с нас и във