Банкеръ Daily

Новини

Европари за туризма в Добрич

В понеделник (13 август) бяха подписани договори за подкрепа и развитие на регионалния туристически продукт в общините град Добрич, Балчик Добричка и Каварна и маркетинг на дестинациите. Финансирането е по оперативна програма Регионално развитие.


Проектът струва 486 245 лева и ще се изпълни в рамките на 24 месеца.


Очакванията са с него да се допринесе за популяризиране на природното, културното и историческо наследство в тези общини. Това ще се постигне чрез включването им в регионални туристически пакети, изработване на информационни и рекламни материали, участие на международни и национални туристически борси и други.


Добрич е град в Североизточна България, административен и стопански център на едноименната област и община. Той е разположен насред южната част на географския район Добруджа. Градът е предпочитан от много хора заради доброто му разположение (на около 30 км от Черно море). Населението му към февруари 2011 г. е 91 030 жители, което го прави деветото по големина населено място в страната.


Община град Добрич има условия за развитие на туризъм, което се обуславя от редица благоприятни предпоставки. Водещите сред тях са богатото културно-историческо наследство, туристически обекти като Стария Добрич, Художествена галерия, Център за защита на природата и животните, международни фестивали, панаир, близостта до морските курорти.


Реализацията на трансграничните инфраструктурни проекти и на проектите за трансгранично сътрудничество ще разкрият нови възможности за интензивно развитие на международния туризъм в общината. Добрич разполага с добре развита спортна база, която създава условия за активното организиране на национални и международни състезания, за привличането на тренировъчни лагери на чуждестранни отбори.


Добрич е сред Стоте национални туристически обекта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във