Банкеръ Daily

Новини

Еврокомисар Дали гарантира производството на ориенталски тютюни у нас

Подготвяната промяна на директивата за тютюневите изделия по никакъв начин няма да засегне влагането на ориенталски тютюни в цигарите, което да доведе до ограничаването на тяхното производство в страните от Европейския съюз. Това заяви Еврокомисарят по здравеопазване и защита на потребителите Джон Дали по време на разговор с министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов в Брюксел. Подобна забрана би се отразила най-вече на България.


bdquo;Получих категорични уверения от комисар Дали, че промяната на директивата няма да засяга ориенталските сортове и няма да се ограничава или забранява тяхното използванеldquo;, каза министър Найденов.


Еврокомисарят прие поканата на министър Найденов да дойде в България през януари 2013 година. По време на визитата двамата ще посетят регионите на тютюнопроизводителите в страната и ще се срещнат със стопаните. bdquo;Разбирам тревогата на производителите и на българското правителство и затова ще дойда на място и лично ще уверя тютюнопроизводителите, че техния поминък е гарантиранldquo;, е обявил комисарят на срещата с Найденов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във