Банкеръ Daily

Новини

ЕВРОКОМ КУПУВА ОЩЕ 5 КАБЕЛНИ ОПЕРАТОРА

Комисията за защита на конкуренцията разреши в сряда (6 януари) Евроком Кабел Мениджмънт България да закупи кабелните електронни далекосъобщителни мрежи на пет дружества. Това е второ подобно решение на комисията от началото на тази година. На 23 януари тя позволи на Евроком да придобие 100% от капитала на Интерактивни технологии АД, което е доставчик на платена телевизия по сателит и е известно у нас под търговското име Ай Ти Ви Партнерс (ITV Partners).
С осъществяването на новата сделка и кабелните оператори Габрово кабел, Кабелсат 95, Колор Сат, Кей Ес Ви Сат и Ники 2000, които досега са били контролирани от Томеком ЕООД, също ще станат част от групата на Евроком. Въпреки мащабното разрастване на компанията, която през 2006-а успя да закупи и Центрум груп, от КЗК са на мнение, че планираната концентрация не може да доведе до установяване на господстващо положение на пазара.
Евроком Кабел Мениджмънт България е собственост на холандския Еф Ен Кейбъл Холдингс (FN Cable Holdings B.V.), който е под контрола на групата Warburg Pincus.

Facebook logo
Бъдете с нас и във