Банкеръ Daily

Новини

Евродеск осигурява европейска информация за младите хора в България

С идеята за безплатен и лесен достъп до европейска информация и консултиране на широк кръг млади хора, в Димитровград заработи първата по рода си Евродеск точка, съобщиха от общината. В сградата на общинското предприятие Детски и младежки център вече се предоставя пълна база данни за програмите на Европейския съюз в областта на образованието, младежката мобилност, работа и свободно време. Също така се дава информация за правата, програмите и политиките, касаещи развитието на младите хора. По този начин очакванията са да бъде подобрен значително достъпът до информация сред младите.
Евродеск е уникална програма, тъй като е единствената Европейска информационна мрежа, посветена на осигуряването на европейска информация за младите хора. Тя обезпечава достъп до голям обем данни, адаптирани и предназначени за младите хора. Чрез работата в мрежа и чрез информационните средства, с които разполага.
Евродеск популяризира възможностите за образование, обучение, работа и свободно време в цяла Европа. Паралелно с това съобщава за Европейски програми, които предоставят финансова помощ. Информира и за инициативи, проекти и партньори от цяла Европа. Благодарение на Евродеск лесен е контактът с различни институции и организации, имащи отношение към упоменатите обществени сфери, касаещи младите хора в Димитровград, България и страните от Евросъюза.

Facebook logo
Бъдете с нас и във