Банкеръ Daily

Новини

„Ер Ликид” дарява 1 милион долара на Японския Червен Кръст

Групата „Ер Ликид” изразява подкрепата си за солидарност с японския народ, и най-вече на своите 2700 служители със седалище в Япония, силно засегнати вследствие на природните бедствия, които сполетяха страната на 11 март. Всички служители са в безопасност, съобщиха от компанията. Екипите на заводите на „Ер Ликид” в Япония остават ангажирани в поддържането на оперативния процес .
„Ер Ликид” ще направи дарение от 1 милион долара за Японския Червен Кръст, в помощ на пострадалите от тази трагедия.
В това извънредно положение, екипът за управление на кризи в Централата на групата, под прякото ръководство на Генералните Мениджъри, следи внимателно ситуацията. Кризисният Щаб осигурява подкрепа на японския мениджърски екип и координира дейността на всички отдели на „Ер Ликид” в подкрепа на японските екипи.
Приоритет на групата е да гарантира безопасността на своите екипи и да продължи да снабдява клиентите си, особено в този критичен етап. Вследствие на вторични трусове, прекъсвания в доставките на електроенергия и затруднена логистика, централата на Ер Ликид в Токио е временно затворена, а екипите, необходими за осигуряване на оперативна дейност са преместени в региона на Осака до второ нареждане. В сътрудничество с властите на Япония, „Ер Ликид” взе всички необходими мерки, за да осигури доставки в засегнатата област , като например кислород, предназначен за болници и за пациенти по домовете им или азот за поддържане безопасността на някои промишлени процеси.
По-голямата част от заводите на „Ер Ликид” и екипите им са разположени в западната и южната част на Япония, най-индустриализираните региони. Производствените цехове там функционират с устойчиви темпове, за да отговорят на допълнителните нужди на нашите клиенти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във