Банкеръ Daily

Новини

ЕНП подкрепя министъра на външните работи Румяна Желева за кандидат за еврокомисар

ЕНП подкрепя министъра на външните работи Румяна Желева за кандидат за еврокомисар, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Подкрепата е заявена на среща на министъра на образованието Йорданка Фандъкова с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес. „Ще работим заедно с ГЕРБ за избирането на Йорданка Фандъкова и Румяна Желева на двата важни поста”, подчерта Лопес.
„ГЕРБ спечели убедително на последните два избора, имате мнозинство в Народното събрание и правителство, което се радва на високо одобрение от гражданите и партньорите ви. Имате и най-много български депутати в Европейския парламент. Предстои да се преборите за кметското място и да получи поста еврокомисар, който ще бъде зает също от жена – Румяна Желева, окуражи българската делегация генералният секретар на ЕНП. Така ГЕРБ ще има пълния цикъл да осъществи необходимата промяна, от която държавата се нуждае”, обясни Лопес и обеща пълната подкрепа на европейските партньори.
Лопес обяви още, че Вашингтон напълно одобряват политиката на ГЕРБ в борбата срещу корупцията и усилията на правителството като цяло

Facebook logo
Бъдете с нас и във