Банкеръ Daily

Новини

ЕНП-ДП ПРИПОЗНА ГЕРБ ЗА ПАРТНЬОР

От посещението ни миналата седмица в София се уверихме, че в лицето на ГЕРБ имаме сериозен партньор, към който са насочени очакванията за промяна на българските десни избиратели. Това заяви Заместник председателката на Европейската народна партия и евродепутат Кориен Кол пред лидера на партията Бойко Борисв в Страсбург. Столичнията кмет с девет новоизбрани кмета от листата на ГЕРБ разговаряха с високопоставени евродепутати от групата на ЕНП-ЕД на тема Политическите приоритети на ЕНП-ЕД и ГЕРБ. Политическата интеграция на новите членове на ЕНП-ЕД.
От една страна, ние вярваме, че това е българската партия, която ще изпълни заедно с другите традиционни десни партии дългоочакваната мисия на обединение, каза още Кол. От друга, победата в местните и европейските избори на ГЕРБ е категорична легитимация за формирането център дясно правителство в България. Имаме много положително мнение както за работата на евродепутатите, така и за готовността на ГЕРБ за членство в ЕНП, каза Кол
Следобед Ханс-Герт Пьотеринг, Председател на Европейския парламент и Жозеф Дол, председател на групата на ЕНП-ЕД , ще се срещнат с делегацията на ГЕРБ. В сряда в кметството на Страсбург кметицата на града Фабиен Келер ще приветства българските гости.

Facebook logo
Бъдете с нас и във