Банкеръ Daily

Новини

EНАРГИЙНИТЕ ПРОЕКТИ СА ПРИОРИТЕТ ЗА БЪЛГАРО-РУСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ, ЗАЯВИ МАРИН

Успешното изпълнение на постигнатите договорености в областта на енергетиката е основният приоритет в отношенията между България и Русия. Около това становище се обединиха вицепрезидентът Ангел Марин и заместник-председателя на Съвета на федерацията на Федералното събрание на Русия Александър Торшин, който е на посещение у нас. Марин изтъкна последователната позиция на България, която работи както за реализацията на НАБУКО, така и на Южен поток. Ние не възприемаме двата проекта като конкурентни, посочи вицепрезидентът .
По отношение на изграждането на АЕЦ “Белене” Ангел Марин заяви, че без ядрената енергетика не могат да бъдат разрешени енергийните проблеми не само в България, но и в региона на Югоизточна Европа.
По време на разговорите Александър Торшин заяви, че руският бизнес повишава своя интерес към сектора на недвижимите имоти в България, а също така и че в Русия продължават да се ценят високо стоките на българската хранително-вкусова промишленост.
В края на срещата вицепрезидентът изрази надеждата на България за по-бързата ратификация от Федералното събрание на подписания през февруари т.г. Договор за социална сигурност между Република България и Руската федерация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във