Банкеръ Daily

Новини

Емпорики Банк провежда кампания по Оперативна програма Конкурентоспособност в 10 града

Емпорики банк България , част от европейския финансов лидер френската Credit Agricole Group започва поредица от срещи, по повод новата схема на Оперативна програма Конкурентоспособност. Настоящи и бъдещи клиенти на банката в цялата страна ще научат какви са изискванията за кандидатстване по процедурата Технологична модернизация в малки и средни предприятия и ще получат пълна информация за предимствата за съфинансиране на подобни проекти, които предоставя като възможност банката.
Информационното турне на Емпорики банк България, част от френската Credit Agricole Group, започва на 17 май в Пловдив и в рамките на следващата седмица ще премине през Стара Загора (18май), Бургас (19май), Варна (20 май), Русе (21май). В периода 26 - 28 май специалистите от банката заедно с консултанти по европрограми ще бъдат в Габрово, Велико Търново и Плевен. Заключителните срещи ще се проведат в Благоевград на 31 май и в София на 3 юни тази година.
Срещите с потенциалните бенефициенти по Оперативна програма Конкурентоспособност ще бъдат индивидуални в офиса на банката или в сградата на Българска стопанска камара (БСК) в съответния град. Инициативата се провежда със съдействието на БСК и с медийното партньорство на Project Media.
За всеки клиент ще има индивидуален подход, така че да се договорят и други специфични условия, които са свързани с дейността на неговата компания.
Част от предимствата, които банката предлага за подпомагане на вече одобрени европроекти, са максимален срок за погасяване на задълженията от 15 години, няма такса за предсрочно погасяване със средства от субсидията, гратисен период през времето на изпълнение на проекта, гъвкав подход при анализ на финансово състояние на клиента и една от най-ниските тарифи за банково обслужване. Консултантите и кредитните специалисти ще разглеждат всеки случай по отделно и ще дадат съвети за подготовката и написването на техния проект.
Схемата за модернизация в малките и средни предприятия беше открита в началото на седмицата. Нейният бюджет е близо 97.79 млн. лв. (50 млн.евро). Потенциалните бенефициенти могат да подават своите проектни предложения до 10 август тази година. Същата схема ще се отвори отново през четвъртото тримесечие на тази година, според новата Индикативна програма. Тя ще също ще е на стойност от 50 млн. евро, което значи, че общо 100 млн. евро ще бъдат инвестирани в малкия и среден бизнес до края на годината. Максималният размер на безвъзмездната помощ,която може да получи даден проект е 1 млн. лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във