Банкеръ Daily

Новини

ЕКСПЕРТИ ЩЕ РАБОТЯТ ПО ЗДРАВНИ ПРОЕКТИ В ПИРОГОВ

Проведе се първото заседание на новия Съвет на директорите на МБАЛСМ “Н.И.Пирогов”, съобщиха от здравното заведение.
На него бяха коментирани и приети правила за работа на Съвета на директорите. Те ще имат за цел да регулират правата и задълженията на неговите членове и да изяснят основните задачи, съставящи стратегията за подобряване на финансовото състояние на болницата. Обсъдени бяха също и проблемите по вътрешната организация на болницата, както и начините за поставяне в ход на единна информационна система . Тя ще улесни и регулира приема на пациенти. Целта е да се намали количеството на административни документи и съкращаване на отделеното за попълването им време.
Изпълнителният директор доц. д-р Д. Раденовски изнесе доклад за състоянието на болницата, включващ и мерките за нейното финансово стабилизиране. Сред тях са създаването на болнично настоятелство, на група за работа с европейските фондове, както и срещи с отговорни лица от публичната сфера и представители на фирми с възможности за финансиране.
Д-р Раденовски се ангажира пред съвета на директорите да запознае стачния комитет и членовете на болничния персонал с приетите решения както и с оценката на състоянието на МБАЛСМ Н.И.Пирогов.
„Машината потегли”, каза зам.-министърът на здравеопазването и председател на Съвета на директорите
д-р Матей Матеев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във