Банкеръ Daily

Новини

ЕКСПЕРТИ НА МРРБ ЩЕ АГИТИРАТ В БУРГАС ЗА ПЕТРОЛОПРОВОДА

Работна група от МРРБ се очаква да пристигне днес в Бургас, за да се включи в разяснителната кампания за проекта Бургас-Александруполис, съобщиха от пресцентъра на община Бургас . Това съобщи на пресконференция зам.-кметът Ивелина Василева, която е председател на бургаската Работна група, занимаваща се с подготовката на референдума на 17 февруари.
Административната подготовка на допитването до бургаските граждани почти приключва. Безвъзмездно са отпечатани 400 000 бюлетини – половината с отговор “да”, останалите с отговор “не”.
Те ще съдържат и въпроса “Одобрявате ли изграждането на петролопровода Бургас – Александруполис, с трасе на тръбопровода и с инсталации, разположени на територията на община Бургас?” Гласоподавателите следва да изберат една от двете бюлетини, която да поставят в предоставения им за целта плик. Секционните избирателни комисии са оповестени официално и са идентични с тези от последните местни избори през 2007 г. 31 350 лв. са определени за заплати на членовете на СИК, които ще обслужват провеждането на референдума.
Общото възнаграждение за членовете на ОИК е в размер на 10 220 лв.
Започва отпечатването на плакати и флаери за популяризиране на референдума. Бургаските структури на повечето политически формирования се включиха по един или друг начин в информационната кампания. Всички бургаски медии оказват безценна помощ, за да научат хората повече за петролопровода. В решителния етап на информационната кампания ще се включат много неправителствени организации и младежки групи.
Директорът на Дирекция “Управление при кризи, обществен ред и сигурност” Костантин Луков обяви, че е направена организация за осигуряване на необходимите технически средства, помещения, паравани и т.н., за нормалното провеждане на референдума. ОДП-Бургас и общинска полиция съвместно ще се грижат за реда и сигурнастта през изборния ден. 18 февруари ще бъде учебен ден. За тази цел учебните заведения, в които са настанени Секционни избирателни комисии, ще бъдат своевременно освободени, за да могат часовете да започнат в 10.00 часа.
188 774 са избирателите в община Бургас. “При тези избори цената на гласа на бургазлии е цената на собствената им съвест”, каза Евтим Цинцарски – общински съветник и член на Работната група за провеждане на референдума

Facebook logo
Бъдете с нас и във