Банкеръ Daily

Новини

Експат Бета презентира новата си емисия в размер на 43 428 900 броя обикновени акции

Презентация пред потенциални инвеститори на увеличението на капитала на Експат Бета АДСИЦ и инвестиционните намерения на дружеството ще се проведе на 27 май от 18:30 часа в зала „Александър” на хотел „Радисън”. Това съобщиха от дружеството със специална инвестиционна цел. Основната задача е не само да бъдат представени детайли по предстоящата емисия, но и да се провокира професионална дискусия за развитието на сектора недвижими имоти в България с фокус върху възможностите за инвестиции в активи с подценена стойност (distressed assets).
Емисията на „Експат Бета” ще бъде в размер на 43 428 900 броя обикновени акции с емисионна стойност от 1 лев/акция. Увеличението на капитала е свързано с намеренията за инвестиции в подценени активи с високо качество. Дружеството планира да инвестира в завършени нови модерни търговски и офис обекти, придобили необходимите разрешителни за експлоатация и разположени на отлични локации (предимно в София). Поставената цел е удвояване на първоначалните инвестиции за период от 2-3 години без никакъв строителен риск.
„Експат Бета”, чието обслужващо дружество е „Експат Капитал” АД, е листвано на Българската фондова борса – София и регулирано от Комисията за финансов надзор. Това е една от малкото акции в България, които се търгуват почти на същата цена както преди кризата. Една от причините за това е, че фондът няма никакви банкови задължения. Освен това дружеството закупи на добра цена земя в регулация в курорта Камчия на Черноморието и този проект е с добър потенциал за доходна сделка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във