Банкеръ Daily

Новини

ЕКОЛОГИЧНОТО МИНИСТЕРСТВО ФИНАНСИРА 5 ОБЕКТА В БЛАГОЕВГРАД

Финансиране на 5 обекта от Министерството на околната среда и водите ще започне през следващата седмица в община Благоевград.
Това стана ясно на среща между кметът на Благоевград Костадин Паскалев и министър Джевдет Чакъров. Обектите, чието финансиране е одобрени “Водоснабдяване махала “Гръчка” с. Логодаж”, “Главен канализационен колектор до ПСОВ гр. Благоевград”, “Връзки на Главен канализационен колектор до ПСОВ гр. Благоевград с канализационните колектори, обхващащи каналните води на Община Благоевград” с четири подобекта, “Външна канализация село Логодаж с минипречиствателни станции”. Министър Чакъров е поел ангажимент МОСВ да започне процедура за оценка на въздействието върху околната среда на ски-център „Картала”, предаде Дарик радио. Има възможност през април следващата година да започнат строителните дейности по реализацията на два проекта на територията на община Благоевград - „Реконструкция и модернизация на „В и К” в кв. Грамада” и „Реконструкция и модернизация на В и К, публичното осветление и улиците в км. Старо Струмско”. До края на тази година общинска администрация ще е готова с проектите за двата обекта, с които ще кандидатства за финансиране по Оперативна Програма „Околна среда”. Официален старт на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 година” бе даден от министър Джевдет Чакъров.
Програмата ”Околна среда” беше официално подписана в Брюксел на 27 ноември т.г. от министър Чакъров и еврокомисаря по регионална политика Данута Хюбнер.
За периода до 2013 година страната ни ще получи 1,8 млрд.евро за проекти в областта на екологията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във