Банкеръ Daily

Новини

ЕК и Столичната община организират празнична програма по случай Деня на Европа -9 май

ЕК и Столичната община са основните иницатори на празничната програма по случай Деня на Европа -9 май.
Информационното бюро на Европейския парламентв София в партньорство със общината организират празник под надслов Европа е моят дом. В 10 часа в градинката пред Националната Художествена Галерия ще стартира инициативата Засади цвете!,при която с доброволен труд ще бъде обновена градината на нациите, този път с европейските цветове. От 11 часа в пространството пред Народния театър Иван Вазов ще бъде организиран графити хепънинг за пораснали деца Изрисувай мечтите си за Европа и България!, с възможност за рисуване върху умален макет на сградата Луиз Вайс на ЕП в Страсбург.В 11.10 часа най-малките гости ще могат да се забавляват със спектакъла Пътешествие в приказна Европа. От 12.00 часа Елица Тодорова и Стоян Янкулов ще изпълнят свои хитове, а след тях сцената ще огласи Детският хор на Българското национално радио Ангелските гласове на България с художествен ръководител и главен диригент акад. Христо Недялков.
До 15 май ще може да се види документирана работата на българските евродепутати представена чрез фотоизложбата Българските евродепутати: Брюксел - Страсбург - България в Пространството пред Народния театър Иван Вазов. От 30 април до 15 май 2011 г. в Столична библиотека ще бъде представена изложба карикатури България и Европа.
Денят на Европа ще бъде отбелязан с различни инициативи, които ще продължат през целия месец май – фото конкурс Европейският съюз и неговите съседи, инициативата Отново на училище, както и многобройни спортни празници и хепънинги, кулинарни състезания, доброволно засаждане на дървета, уъркшопове за овладяване на нови умения и много артистични изяви.

Facebook logo
Бъдете с нас и във