Банкеръ Weekly

Новини

ЕИБ отпусна 100 млн. евро на Societe Generale Експресбанк за малки и средни предприятия

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и Societe Generale Експресбанк подписаха споразумение на стойност 100 милиона евро за финансиране на проекти с цел насърчаване на заетостта и повишаване на конкурентоспособността на българската икономика. Със средствата ще бъдат финансирани проекти на малки и средни предприятия в секторите на индустрията и услугите, включително туризма.


bdquo;Подкрепата за финансирането на проекти на МСП и дружества със средна капитализация е една от ключовите цели на ЕИБ в България. Това заяви директорът на Европейската инвестиционна банка Лука Лацароли. Тези компании формират гръбнака на българската икономика ndash; създават значителен брой работни места, по-конкретно нови възможности за трудова заетост, и генерират съществен дял от БВП на България. В сътрудничество със Societe Generale Експресбанк ЕИБ гарантира, че отговарящите на условията организатори на проекти ще имат възможността да получат кредитен ресурс при изгодни условияldquo;, каза още Лацароли.


bdquo;Радостни сме, че банката ни работи заедно с ЕИБ по този проект, разработен специално за да отговори на потребностите на огромния и изключително важен сектор на МСП. Споразумението е допълнителна стъпка във вече установеното ни успешно сътрудничество с ЕИБ чрез проекти, насърчаващи устойчивото развитие на българските градове и икономика. Това е най-голямата кредитна линия, предоставяна до момента от ЕИБ на банка в България, което е ясен знак за продължаващото развитие на Societe Generale Експресбанк, като същевременно е израз на увереността ни в ползите от подкрепата за българските компанииldquo;. Това заяви от своя страна главния изпълнителен директор на Societe Generale Експресбанк Антоан Тусен

Facebook logo
Бъдете с нас и във