Банкеръ Weekly

Новини

Една оферта за изграждане на Океанариум в Бургас

Една-единствена оферта е подадена за изграждане на Парк Океанариум в Бургас. Тя е от Обединение Мостовик Бургас, съобщиха от местната администрация. Офертата беше официално приета за разглеждане след преглед на приложената документация, който установи нейната пълна окомплектованост.


Оттук нататък предстои детайлно разглеждане на всяка буква и цифра в офертата. Искаме да инвестираме в Бургас заради добрия инвестиционен климат тук и заради постоянно увеличаващия се туристически поток. Ако бъдем одобрени, имаме готовност да започнем изпълнението на проекта в края на годината, това каза Юрий Грачов от Мостовик Бургас.


Предвидено е Океанариумът да се намира в североизточната част на бургаския парк Езеро, голяма част от която в момента е неизползваема. Съоръжението трябва да бъде изградено чрез концесия, като бъдещият инвеститор го проектира, изгради и поддържа.


Концесията включва изграждане на Океанариум с аквариуми от черноморски, средиземноморски и океански видове, Делфинариум със зала за представления и места за отдих на делфините, Аквапарк със закрита и открита част, както и познавателно-развлекателен комплекс.

Facebook logo
Бъдете с нас и във