Банкеръ Daily

Новини

ЕДИННИЯТ ФИШ НЕ Е ВИНОВЕН ЗА ОПАШКИТЕ НА КАЛОТИНА, ТВЪРДЯТ ОТ ВЕДОМСТВОТО НА НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ

Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР) изрично подчертава, че възникналото вчера затруднение в пропускателната възможност на граничния контролно-пропускателен пункт Калотина” не се дължи на системата за плащане с единен фиш, съобщиха от пресцентъра на ведомството, по чийто проект се реализира единен фиш. Локалната информационна система „Единен фиш” работи безпроблемно на ГКПП Калотина, категорични са от министерството. Съобщението беше изпратено във връзка с публикация в днешния брой на в. „Нощен труд” със заглавие „Чипът на Василев пак задръсти Калотина”.
„Очакваме и в бъдеще всички проблеми на граничните пунктове да бъдат несправедливо приписвани на новата система. Правителството обаче е твърде решено единен фиш да има и никакви спекулации от страна на граждани или служители няма да променят това”, се казва в съобщението.
Натрупването на опашка на пункта вчера се е получило в резултат на изгорял твърд диск на персонален компютър на работно място на Управление „Пътни такси и разрешителни” на изходящо трасе за товарни автомобили. Повредата е възникнала около 16:30 часа вчера и се е наложило подмяна на авариралата машина с друга. След този проблем са регистрирани и два токови удара на ел. захранването, които допълнително са затруднили въвеждането в режим на работа на информационните системи на граничния пункт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във