Банкеръ Daily

Новини

ЕДИНЕН БЕЗПЛАТЕН ТЕЛЕФОН ЗА ПРОБЛЕМИ С ТОКА

Единен национален телефон за възникнали проблеми с електрозахранването работи от днес към дирекция „Управление при кризи в Министерството на икономиката и енергетиката. Неговият номер е 0800 15 665 ще може да се набира безплатно от цялата страна 24 часа в денонощието. Всички обаждания се записват и регистрират, а сигналите се предоставят на ангажираните със съответния проблем дружества и институции.
Трите електроразпределителни предприятия - CEZ, E.ON и EVN, разполагат със свои телефони за сигнали за аварии в електропреносната мрежа, които ще продължат своята дейност. Оплакванията от потребители, че не успяват да се свържат с дежурните на ЕРП-тата, са сериозен проблем. От сутринта до 11 ч. днес на телефон 0800 15 665 вече бяха получени 7 сигнала, два от които бяха подадени от граждани във Варна, които се оплакаха, че на телефона на дежурния на Е.ON се включва телефонен секретар.
Единният авариен телефон ще даде допълнителна възможност на гражданите и представителите на областните и местни администрации да сигнализират при проблеми със захранването с електроенергия. За да бъде гарантирано, че няма да се злоупотребява с телефона, всички разговори ще се записват и проверяват.

Facebook logo
Бъдете с нас и във