Банкеръ Daily

Новини

Един от любимците на сър Саймън Ратъл открива Мартенски музикални дни

Тазгодишното 51-во издание на Международния фестивал Мартенски музикални дни ще бъде открито на 16 март с концерт на симфоничния оркестър на Българското национално радио под диригентството на маестро Емил Табаков, съобщиха от пресцентъра на община Русе. Ще бъдат изпълнени Концерт за пиано № 2 от Лудвиг ван Бетовен и Симфония № 5 от Густав Малер.
Солист ще бъде световноизвестният немски пианист Ларс Фогт – един от водещите пианисти на нашето време, заменил заболелия С. Хачатрян в програмата за откриването.
Не случайно Ларс Фогт е един от любимците на сър Саймън Ратъл ( настоящият главен диригент на Берлинска филхармония), който го счита за един от най-изумителните музиканти на всички възрасти, с които е имал възможност да общува.
През сезон 2003-2004 Фогт става за първи път резидентен артист на Берлинска филхармония. Прави блестяща международна кариера и свири със световни оркестри като Берлинската филхармония, Виенската филхармония, Лондонския симфоничен оркестър, Чикагския симфоничен оркестър, Бостънския симфоничен оркестър, Симфоничния оркестър на NHK, Оркестъра на Концертгебау, Оркестъра на Париж, Европейския камерен оркестър, Мюнхенската филхармония, Тонхале Цюрих, оркестрите на Датското национално радио и Шведското радио и др.
Ексклузивен артист е на звукозаписната компания EMI, за която вече е записал 15 диска с Берлинска филхармония и Клаудио Абадо, както и със симфоничния оркестър на Бирмингам под диригентството на сър С. Ратъл.
През този сезон Ларс Фогт се завръща при Берлинската филхармония и сър Саймън Ратл, като заедно с това открива сезона в Париж с Мунг-Вун Чунг, изнася рецитали в Залцбург, Люцерн, Лос Анджелис и Торонто, както и камерни концерти в Рим, Филаделфия и Ню Йорк.
Публиката вРусе Русе има изключителната привилегия да чуе този феноменален артист, чиято кариера е свързана с най-големите музиканти на нашето време и най-известните интерпретатори на творчеството на Бетовен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във