Банкеръ Daily

Новини

Дванадесетокласничката от СОУЕЕ Св.Константин-Кирил Философ Екатерина Йорданова с награда от конкурса Изгони скуката от училище

Дванадесетокласничката от СОУЕЕ Св.Константин-Кирил Философ Екатерина Йорданова е победител в конкурс на Пощенска банка на тема Изгони скуката от училище, съобщиха от пресцентъра на Община Русе по информация от Милен Иванов, помощник-директор по учебната дейност в училището.
Победителите получават еднократна стипендия от 1000 лева, както и възможността да бъдат съавтори на първия учебник, написан от ученици. Той ще бъде връчен на министъра на образованието, младежта и науката и така добрите идеи за промяна в образователната система ще получат гласност, разказа още Милен Иванов.
Силен старт е дългогодишен проект на Пощенска банка, с който институцията инвестира в развитието на амбициозните млади хора от средните училища в страната. През 2010 г. програмата разшири своя обхват, което даде възможност на всички ученици от 8 до 12 клас със среден успех от предходната година най-малко 5.00, да се включат в надпреварата. Над 2000 от тях изпратиха своите есета на тема Изгони скуката от училище, в което разказаха своите идеи за по-вълнуващ и интензивен училищен живот. Специално е жури определило победителите – по 10 за всеки випуск.

Facebook logo
Бъдете с нас и във