Банкеръ Daily

Новини

Двама служители в Областна дирекция по безопасността на храните – София са задържани с подкуп

Двама служители в Областна дирекция по безопасността на храните – София са задържани с подкуп. Около 13:30 часа вчера в Районно управление „Транспортна полиция” (РУТП)-София вчера към Главна дирекция „Криминална полиция” е получен сигнал за двама, представили се за служители на Областната дирекция по безопасността на храните. Те отишли на рутинна проверка в механа на булевард „Княгиня Мария Луиза” в София и изнудвали управителя да им плати подкуп, за да не констатират евентуални нарушения.
Служители на РУТП-София веднага реагирали на сигнала, предприели издирване и потърсили съдействието на Българска агенцията по безопасност на храните. В хода на действията са задържани д-р Я.Р. на 62 години и д-р Е.А. на 61 години, и двамата - главни инспектори към на отдел “Контрол на обекти за търговия на дребно” към Областна дирекция по безопасността на храните – София.
От Я.Р. са иззети две банкноти от по сто лева, дадени от управителя на заведението. Двамата инспектори са задържани за 24 часа в РУТП-София, работата по случая продължава. По случая е образувано дознание. Днес материалите ще бъдат докладвани в Софийска градска прокуратура.

Facebook logo
Бъдете с нас и във