Банкеръ Daily

Новини

Двама българи на вечеря с Хилари Клинтън

Двама българи ще вечерят днес с американския държавен секретар Хилари Клинтън като част от годишната среща на Американския еврейски комитет.
Максим Бехар, PR експерт и член на Борда на Висшия еврейски съвет в България, и Виктор Меламед, председател на Организацията на ционистите, са единствените българи, поканени на годишната среща.
„Приемаме тази покана като голямо уважение към България и сме сигурни, че в този си мандат г-жа Клинтън ще посети отново страната ни“, каза Максим Бехар, който беше пресдиректор на Хилари Клинтън по време на първото й посещение през 1998 година в България като първа дама на САЩ. „На годишната среща на Американския еврейски комитет се казаха изключително добри думи за България, за нейната история и за осезаемите промени в страната, както и за доста добрата й финансова стабилност в тези трудни времена“, допълни Бехар.
Тази година в срещата освен Хилари Клинтън участват и министърът на отбраната на Израел Ехуд Барак, холандският и испанският външен министър Максим Ферхаген и Мигел Моратинос, сенатори, конгресмени.
Американският еврейски комитет е най-старата правозащитна организация в света. Повече от 100 години тя е в центъра на мирните процеси и нейните международни членове са винаги едни от най-видните представители на еврейските общности в различните страни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във