Банкеръ Daily

Новини

Два опита за контрабанда на дрехи в търговски количества и на цигари пресякоха на Лесово и Малко Търново

Два опита за контрабанда на дрехи в търговски количества и на цигари пресякоха инспектори на митническите пунктове в Малко Търново и Лесово през последното денонощие, съобщиха от Агенция „Митници”. Иззети са 122 броя недекларирани дамски и мъжки блузи и 840 къса контрабандни цигари от различни марки.
Недекларираните облекла са открити в багажното отделение на туристически автобус с пътници, който е влизал в страната от Турция през Митнически пункт Малко Търново. Автобусът е превозвал румънски туристи. Шофьорът и всички пътници са обявили, че не пренасят стоки или валута за деклариране. При митническата проверка са открити два найлонови чувала с недекларираните блузи, поставени между ръчните чанти в багажното отделение. Установено е, че те са собственост на една от пътничките в автобуса - 23-годишна румънска гражданка с инициали P.S. от гр. Констанца, която е санкционирана с акт за нарушение на Закона за митниците.
Контрабандните цигари са задържани на Митнически пункт Лесово при съвместна проверка със служители на Гранична полиция на влизащ в страната от Турция лек автомобил с българска регистрация. Цигарите са били укрити във въздушния филтър на колата и по тялото на шофьора. По случая е съставен акт за митническо нарушение срещу 54-годишен български гражданин с инициали А. К. от област Сливен

Facebook logo
Бъдете с нас и във