Банкеръ Daily

Новини

ДЪРЖАВНАТА КОМПАНИЯ ЩЕ ФИНАНСИРА ОЩЕ 14 ПРОЕКТА

Държавната компания Публични инвестиционни проекти, която бе създадена с пари от фискалния резерв, ще финансира нови 14 проекта. С това общият брой на начинанията, за които ще бъдат заделени предизборно средства от дружеството, с капитал от 220 млн. лв., набъбна на триста и четиринадесет. В края на март кабинетът одобри списък от 300 проекта, в рамките на които ще бъдат усвоени заделените от резерва средства. Сега документът ще бъде допълнен с новите 14 предложения, одобрени на редовното заседание на Министерския съвет на 12 май.
С помощта на Публични инвестиционни проекти в община Ловеч ще бъде извършен основен ремонт на част от уличната мрежа и подменена водопроводната мрежа. В Габрово ще бъде реконструирана Националната Априловска гимназия. На парична подкрепа ще разчита и кметството в Троян. То ще получи средства за реконструкция на пътя Шипково-Минерални бани. Предвижда се също подпомагането на други малки инфраструктурни проекти: като ремонт на пътища и водопреносни мрежи в Русе, Кубрат, Попово, Берковица, Кочериново, Девня...
В началото на този месец, отново с правителствено решение, бяха разпределени средства от капитала на държавната компания и за реализацията на над 20 проекта в област Пловдив.

Facebook logo
Бъдете с нас и във